Am inceput sa fac paine cu maia in 2017. Am incercat sa invat sa fac paine de pe sute de filmulete, am cautat in mai multe locuri scoli sau brutari cu expierenta care sa ma invete, nu am gasit nici unul pe gustul meu. Toti porneau de la ideea ca painea buna trebuie sa fie aspectuasa, cu volum bine mirositoare, sa ramana proaspata cat de mult, lucruri perfect adevarate dar toti sacrificau partea cu painea sanatoasa.
Inginer fiind, cu expierenta in proiectare instalatii frig si cald si in automatizare industriala am pornit pe drumul meu, mi-am proiectat cuptoarele, dospitoarele, si, in timp, intreaga coregrafie dintr-o brutarie artizanala. Cumparand carti si cursuri, din intraga lume,invatind cu creionul in mana, am inceput sa produc paine si mi-am luat diploma de brutar.
Cred că o brutărie reușită se naște din echilibrul dintre tehnică, pasiune și respect pentru calitate. De aceea, fiecare proiect este personalizat, iar fiecare brutar este sprijinit sa isi gaseasca propriul ritm, propria coregrafie in obtinerea painii personale.
Am fost lector la cursuri despre paine, am participat la altele.
Imbinand calificarea de brutar, cu ingineria, diplomele din domeniu de Managemnt Competitiv si munca de corporatist, am inceput din 2023 sa ofer solutii complete in domeniul painii cu maia.
Brutării la cheie – de la idee până la prima pâine coaptă;
Școlarizare practică – formare profesională în arta brutăriei tradiționale;
Cuptoare artizanale si dospitoare.